Olieprijs grafiek

 

De olieprijs

Olie is een van de belangrijkste, zoniet de belangrijkste, grondstoffen in onze moderne maatschappij. Dit komt doordat olie nog steeds de basis van onze energievoorziening vormt. De olieprijs wordt dan ook wereldwijd met grote interesse gevolgd. Grote schommelingen in de olieprijs hebben vaak enorme gevolgen voor de economie. Sommige olieproducerende landen kunnen zelfs in een recessie terecht komen door een sterk dalende oliekoers. De olieprijs wordt standaard genoteerd in dollars per vat olie. Wereldwijd worden olietransacties namelijk nog steeds vooral in dollars gedaan. In bovenstaande interactieve olieprijs grafiek ziet u de realtime koers van een vat ruwe olie in dollars.

Handelen in olie

Er wordt in olie flink gehandeld op de internationale financiële markten. Vaak door grote investeerders, traders en oliemaatschappijen. Maar ook voor de particulier ligt het handelen in olie binnen handbereik. CFD broker Plus500 biedt een mooi en functioneel handelsplatform met veel mogelijkheden, waarop onder andere gehandeld kan worden in olie. U kunt dit heel eenvoudig, kosteloos en zonder verdere verplichtingen direct zelf uitproberen door het openen van een demorekening. Met deze demorekening kan met fictief geld geoefend worden met het handelen in olie cfd's.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)