Zilverprijs grafiek

 

Handelen in zilver

Zilver is een metaal waar veel in gehandeld wordt. Het is erg geliefd onder professionele traders omdat de zilverprijs erg volatiel is. Hoe groter de koersbewegingen, hoe meer er verdiend kan worden. De zilverprijs volgt meestal de goudprijs, maar de bewegingen naar boven en naar beneden toe zijn uitvergroot. Zilver wordt voornamelijk verhandeld in Londen (bullionmarkt) en New York (Comex futuresmarkt). Dit zijn de belangrijkste handelsplaatsen waar de zilverprijs wordt bepaald. Om te profiteren van de bewegingen in de prijs van zilver hoeft u niet per se in fysiek zilver of in zilver futures te handelen. Tegenwoordig kan dat heel eenvoudig met behulp van het CFD (Contract For Difference). Lees meer over wat een cfd is in het artikel: Wat is een cfd?

CFD brokers die handel in zilver aanbieden

Bij de volgende cfd brokers kan in zilver cfd's gehandeld worden:

Plus500Bij Plus500 kan met een hefboom in goud cfd's gehandeld worden. Lees meer over Plus500 in onze Plus500 review.

eToroÉén van de grootste en meest bekende forex/cfd brokers ter wereld. Ze staan vooral bekend om hun "social trading" feature. Andere traders kunnen op een facebookachtige manier gevolgd en (geheel kosteloos) gekopieerd worden. Ook bij eToro kan in zilver cfd's gehandeld worden. Lees meer over eToro in onze eToro review.

* CFD's zijn complexe instrumenten. Met cfd's lopen beleggers een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 65% en 89% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen met CFD's. Je moet overwegen of je het hoge risico om je geld te verliezen kunt nemen.