Profiteren van het potentieel van de Litecoin koers

Litecoin is, net als grote broer Bitcoin, een cryptovaluta. Er zijn inmiddels vele cryptovaluta (Bitcoin klonen) in omloop, maar Litecoin wordt toch gezien als goede tweede achter Bitcoin. De verhouding tussen Bitcoin en Litecoin wordt vaak vergeleken met de verhouding tussen zilver en goud. Zoals er van zilver van nature meer materiaal op aarde voorkomt dan van goud, zo is het maximale aantal Litecoins wat gecreëerd kan worden groter dan het maximale aantal Bitcoins. De verhouding Litecoin : Bitcoin is precies 4:1. Van Bitcoin worden er namelijk maximaal 21 miljoen in omloop gebracht en van Litecoin 84 miljoen.

De Litecoin koers is, net als de Bitcoin koers erg volatiel. Dit is niet zo gunstig in het dagelijks betalingsverkeer, maar des te beter voor traders. Die maken bij het handelen in Litecoin dankbaar gebruik van de grote koersuitslagen. Hoe groter de dagelijkse bewegingen zijn, hoe meer er verdiend kan worden aan het kopen en verkopen van deze electronische munt.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om cfd's op Litecoin te verhandelen. Met het cfd handelt men met een hefboom in Litecoin, zonder daarbij echt Litecoins in bezit te krijgen. Een van de voordelen van het handelen in cfd's op de Litecoin koers boven het handelen in echte Litecoins is dat men met cfd's even makkelijk long als short kan gaan. Er kan dus zowel van een stijging als van een daling geprofiteerd worden, al naar gelang de positie die men inneemt.

CFD brokers die handel in Litecoin aanbieden

Er zijn verschillende brokers in Nederland die handel in Litecoin aanbieden:

Markets.com: Bekende  en vertrouwde Nederlandstalige broker. Alle belangrijke cryptovaluta zijn bij Markets.com te verhandelen met een maximale hefboom van 1:2. Een aanrader! Lees meer over Markets in onze Markets.com review.

Plus500Bij Plus500 kan met een hefboom in Litecoin cfd's gehandeld worden. Ze bieden ook handel in Bitcoin en een aantal andere cryptovaluta. Lees meer over Plus500 in onze Plus500 review.

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.