CFD-handel

CFD broker kiezen

Wanneer u enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van het handelen in cfd's dan wordt de volgende stap belangrijk: Het kiezen van een goede cfd broker. Er zijn grote verschillen tussen cfd brokers en als u er eenmaal een gekozen heeft zal u niet zo snel meer gaan wisselen. Daarom is het belangrijk om u van tevoren goed te informeren.


cfd broker Plus500Belangrijke punten bij de keuze van een cfd broker

  • In welke effecten kunt u handelen?
  • Wat is de gehanteerde maximale hefboom?
  • Wat is de minimale positie grootte?
  • CFD software
  • Regulering
  • Spread

 

In welke effecten kunt u handelen?

De meeste cfd brokers bieden handel aan in verschillende indices (zoals de AEX, S&P500, Nasdaq, DAX, etc.), grondstoffen (goud, olie, granen, gas, etc.) en de belangrijkste valutaparen (EUR/USD). Daarnaast zijn er een aantal brokers die handel in individuele aandelen aanbieden. Vaak de grootste en meest bekende wereldwijd opererende multinationals.

Wat is de maximale hefboom?

Ook de maximaal mogelijke hefboom kan sterk variëren per cfd broker. De hoogste hefboom is vaak mogelijk op valutaparen. Op individuele aandelen is deze het laagste.

Wat is de minimale positie-grootte?

Voornamelijk voor de wat minder gefortuneerde handelaar is het van belang dat de minimale positie-grootte zo klein mogelijk is. Op de website van de cfd-broker kunt u dit meestal precies terugvinden.

Trading platform

Er zijn verschillende tradingplatforms in gebruik bij de verschillende cfd-brokers. Sommigen zijn zeer uitgebreid met veel mogelijkheden. Deze zijn echter wel meer ingewikkeld en voor een beginnende cfd-handelaar lastiger om snel onder de knie te krijgen. Anderen zijn weer wat meer basic en eenvoudiger in gebruik. Het is dus belangrijk om een tradingplatform te kiezen die bij uw wensen en kennis- en ervarings- niveau past.

Regulering

Het is belangrijk om te weten waar de cfd-broker gereguleerd wordt. Het is het beste als de broker onder toezicht staat van een betrouwbare financiële autoriteit. Bijvoorbeeld de Nederlandse AFM, de Britse FCA of de NFA in de VS. Zo heeft u meer zekerheid dat uw geld veilig is bij een betrouwbare partij en dat u ergens terecht kunt met klachten en geschillen.

Spread

De spread is het verschil tussen de bied en laatprijs. De grootte van de spread wordt bepaald door de cfd broker. De spread is waar de cfd broker aan verdiend. Het verschil tussen de bied en laatprijs is de commissie voor de broker. CFD-brokers hanteren vaak verschillende spreads voor verschillende beleggingscategorieën. De spread op individuele aandelen zal bijvoorbeeld vaak wat hoger liggen dan de spread op valutaparen. Ook tussen de cfd-brokers onderling zijn er verschillen. Het loont de moeite om ze te vergelijken. De gehanteerde spread is meestal precies terug te vinden op de site van de betreffende cfd broker.

Conclusie

Het vergt wat uitzoekwerk om de juiste cfd broker te kiezen. Heeft u daar geen zin in dan kunnen wij er een paar aanraden. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare, kwalitatief hoogstaande cfd-brokers met een bewezen staat van dienst. Het zijn de volgende brokers:

Markets.com : Een sterke partij op de Nederlandse markt. Ze bieden een professioneel Nederlandstalig handelsplatform wat zeer uitgebreid is wat betreft de mogelijkheden en een goede Nederlandstalige service en ondersteuning. Markets.com is ook zeer geschikt voor de wat meer gevorderde handelaar. Ook Markets.com wordt streng gereguleerd door de Britse FCA. Lees meer over Markets.com in onze Markets.com review.

Trade.com : Trade.com is een zeer interessante nieuwe speler op de Nederlandse markt. Ze bieden een ruime keuze aan insrumenten om in te handelen tegen zeer scherpe tarieven. Daarnaast bieden ze de nieuwe en gevorderde trader interessant educatief materiaal. Zeker het proberen waard. Lees meer in onze Trade.com review.

Plus500 : Een door de Britse FCA gereguleerde broker. Plus500 biedt een geheel Nederlandstalig, eenvoudig te begrijpen handelsplatform. De meeste typen cfd's zijn te verhandelen via Plus500: valuta, aandelen (Nederlandse en internationale), beursindices, ETF's, grondstoffen, edelmetalen, cryptovaluta, opties. Lees meer over plus500 in onze Plus500 review

*Risicowaarschuwing Plus500: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)  

eToro : Een Engelstalige broker uit de U.K. die onder toezicht staat van de Britse FCA. eToro is met 2 miljoen klanten een van de grootste cfd brokers ter wereld. En dat is niet voor niets. Ze zijn met name sterk op het gebied van "social trading". Ze onderhouden een uitgebreide community van handelaren waar u als trader gebruik van kunt maken. Zo bieden ze o.a. "copytrading" aan. Dat is het direct, automatisch kopieëren van de best presterende traders die u zelf uit kunt kiezen. Lees meer over eToro in onze eToro review.

*eToro is een platform voor verschillende activa, waarop u in zowel in aandelen als cryptovaluta's kunt beleggen. Ook kunt u CFD's op basis van activa verhandelen. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Zeer volatiel niet-gereguleerd beleggingsproduct. Geen EU-bescherming voor investeerders.

XM Group : Voor het handelen met cfd's is het belangrijk dat u een betrouwbare broker heeft. Wij hebben zelf goede ervaringen met XM group.  Ze bieden een betrouwbaar, makkelijk te navigeren handelsplatform en cfd's op een enorme range aan onderliggende waarden (grondstoffen, aandelen, edelmetalen, aandelen indices, valuta, energie) waar u in kunt handelen.