CFD-handel

Online beleggen

online beleggenOnline beleggen

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer zaken kunnen eenvoudig online geregeld worden. Met beleggen is dat niet anders. Online beleggen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De meeste banken bieden naast internetbankieren ook online beleggen aan. Het telefonisch doorgeven van een order aan een medewerker gebeurd nog maar weinig. Daarnaast zijn er tegenwoordig hele goede internet brokers die zich in het aanbieden van online beleggen hebben gespecialiseerd.

Uitgebreide mogelijkheden

Met name deze internetbrokers bieden de hedendaagse belegger een enorm scala aan beleggingsmogelijkheden. Dit begint al bij de markten waar op gehandeld kan worden. Met de komst van online beleggen heeft de globalisering ook echt vaste voet aan de grond gekregen onder beleggers. Werd er vroeger toch vooral in de nationale aandelen belegd, nu zoekt de moderne belegger wereldwijd naar mooie kansen en koopt hij net zo makkelijk een aandeel uit Europa, de VS of het verre oosten. Daarnaast zijn de grondstoffen en valutamarkten een grotere rol gaan spelen onder particuliere beleggers.

Ook het aantal instrumentenwaar in gehandeld kan worden, is een stuk groter geworden door het beleggen op internet. Men kan tegenwoordig kiezen uit aandelen, opties, beleggingsfondsen, obligaties, ETF’s, warrants, turbo’s en speeders, futures, CFD’s, binaire opties en nog veel meer.

Sommige van deze instrumenten zijn relatief nieuw en erg veelzijdig. Het CFD (Contract For Difference) is daar een voorbeeld van. Het stelt de belegger in staat om even makkelijk long als short te gaan met een (binnen een bepaalde bandbreedte) zelf te bepalen hefboom. Met het CFD kan een enorme range aan markten bestreken worden. Van aandelen tot indices, grondstoffen en valuta. Je kan het zo gek niet bedenken of er kan met het CFD in belegd worden. Lees meer in: Werking van het CFD.

Door de verschillende internetbrokers  wordt een steeds uitgebreider assortiment aan indicatoren en technische analyse instrumenten aangeboden, zoals: bollinger bands, relative strength index, MACD, moving average, RSI, etc. Deze kunnen de belegger een enorm voordeel in de markt opleveren.

buy - sellInternet brokers

Er zijn verschillende internet brokers actief die voor beleggers interessant zijn. Bij het kiezen van een goede broker, moet op verschillende aspecten gelet worden, zoals: regulering, markten waar op gehandeld kan worden, transactiekosten, etc.

De volgende twee brokers zijn interessant voor beleggers en handelaren die met behulp van cfd’s op de markt willen handelen:

Markets.com: Een grote en goed bekend staande broker. Markets.com heeft een zeer uitgebreid aanbod aan markten waar in belegd kan worden. Zowel beginnende als ervaren traders/beleggers kunnen hier zeer goed mee uit de voeten. Lees meer over Markets.com in onze Markets.com review.

Plus500: Een van de bekendste cfd brokers van Nederland. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan markten waar in gehandeld kan worden. Plus500 is zeer geschikt voor beleggers en traders met de nodige kennis en ervaring, die nog niet zo veel ervaring hebben met cfd’s of andere hefboomproducten. Maar ook de meer ervaren cfd traders kunnen goed uit de voeten bij Plus500. Lees meer over Plus500 in onze Plus500 review

Risicowaarschuwing: CFD's zijn complexe instrumenten. Met cfd's lopen beleggers een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 65% en 89% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. Je moet overwegen of je het hoge risico om je geld te verliezen kunt nemen.

Online goud kopen

Ook voor meer specifieke beleggingen, zoals in fysiek goud, kunt u volledig online terecht. Er zijn natuurlijk verschillende edelmetaalhandelaren waarbij u via de webshop  goud kunt bestellen. Maar er is tegenwoordig ook een andere mogelijkheid. Bij het Nederlandse bedrijf Goldrepublic kunt u online goud, zilver en platina kopen en weer verkopen. Het goud wordt verzekerd opgeslagen in professioneel beheerde kluizen in Amsterdam, Frankfurt en Zurich. Goldrepublic geeft een terugkoopgarantie voor al het bij hun aangeschafte edelmetaal.  Lees meer op de website van Goldrepublic.

Tradingsignalen

Voor diegenen die niet goed thuis zijn in het hele trading en beleggingsgebeuren en zich ook niet in online beleggen willen verdiepen, is er altijd nog de mogelijkheid om s’werelds beste traders te kopiëren. Bij internetbrokers als eToro en Zulutrade worden de trades van door u geselecteerde traders direct gekopieerd in uw account. Het is ook mogelijk en zelfs aan te raden, om risico te spreiden en meerdere traders tegelijk te volgen. Met het kopiëren van goede traders zijn zeer goede resultaten te boeken. Lees hier meer over in het artikel: Copy Trading

Conclusie

Online beleggen is niet meer weg te denken uit de financiële wereld. Het biedt de particuliere belegger meer mogelijkheden dan hij ooit tevoren had en daarbij is er voor ieder wel een broker of beleggingsvorm te vinden die bij zijn of haar behoefte en kennisniveau past.