CFD-handel

Goedkoop beleggen via het internet

Sinds de komst van het internet is er veel mogelijk op het gebied van beleggen. Waar het voorheen alleen mogelijk was om aandelen genoteerd op de AEX te verhandelen op de aandelenbeurs is het tegenwoordig eenvoudig mogelijk om aandelen te verhandelen via het internet.


Goedkoop beleggen

Door de automatisering van beleggen is het steeds beter mogelijk om goedkoop te beleggen. Online beleggen gaat namelijk via zogenaamde brokers, en bij brokers is het mogelijk om te handelen door middel van zogenaamde CFD’s. Op deze website lees je nog veel meer over het handelen van CFD’s, maar in dit artikel zullen we de basis van CFD’s en de grootste voordelen even snel doornemen.

CFD’s zijn eigenlijk contracten op de onderliggende waarde van een effect zoals een aandeel. Hierdoor kan je dus handelen in de prijs van grondstoffen, aandelen en indexfondsen. Het is mogelijk om long of short te gaan, bij een long positie verdien je geld bij een stijgende koers en bij een short positie verdien je geld bij een dalende koers.

Succesvol beleggen tips

Wanneer je gaat beleggen in CFD’s is het verstandig om als beginner eerst goed te oefenen. Bij de meeste brokers kan je een gratis demoaccount openen waarmee je onder echte marktomstandigheden kunt handelen in effecten. Hierdoor leer je de basisbeginselen en kan je succesvol leren investeren.

Het is altijd erg belangrijk om gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss stel je een waarde in waarop de positie automatisch sluit, hierdoor kan je het verlies zoveel mogelijk beperken. Door een stop loss in te stellen op enkele procenten van je totale accountwaarde kan je een stabiel en consistent systeem voor jezelf creëren waardoor je altijd met winst & succes geld kunt verdienen.

De grootste voordelen

De grootste voordelen van beleggen via het internet zijn de lage transactiekosten, de snelle uitvoersnelheid van orders en de grote gebruikersvriendelijkheid. Dankzij de komst van het internet is beleggen veel gebruiksvriendelijker geworden. Ingewikkelde analyses die voorheen alleen toebedeeld waren tot grote bankiers kunnen nu eenvoudig en met enkele muisklikken worden uitgevoerd.

Al met al kunnen we concluderen dan goedkoop online beleggen zeker mogelijk is en de nodige voordelen met zich meebrengt!

 

Dit is een gastartikel van de redactie van beleggen.info