Sidebar

CFD Handel
  • Home
  • Wat is een CFD?
  • CFD Brokers
  • cfd broker kiezen
  • Artikelen
  • Actueel
  • Koersen / grafieken

CFD broker kiezen

Empty
  •  Afdrukken 
  • E-mail
Gegevens
Super User
CFD
23 mei 2017
Hits: 14389

 

Wanneer u enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van het handelen in cfd's dan wordt de volgende stap belangrijk: Het kiezen van een goede cfd broker. Er zijn grote verschillen tussen cfd brokers en als u er eenmaal een gekozen heeft zal u niet zo snel meer gaan wisselen. Daarom is het belangrijk om u van tevoren goed te informeren.


Belangrijke punten bij de keuze van een cfd broker

  • In welke effecten kunt u handelen?
  • Wat is de gehanteerde maximale hefboom?
  • Wat is de minimale positie grootte?
  • CFD software
  • Regulering
  • Spread
  • Welkomstbonus

 

In welke effecten kunt u handelen?

De meeste cfd brokers bieden handel aan in verschillende indices (zoals de AEX, S&P500, Nasdaq, DAX, etc.), grondstoffen (goud, olie, granen, gas, etc.) en de belangrijkste valutaparen (EUR/USD). Daarnaast zijn er een aantal brokers die handel in individuele aandelen aanbieden. Vaak de grootste en meest bekende wereldwijd opererende multinationals.

Wat is de maximale hefboom?

Ook de maximaal mogelijke hefboom kan sterk variëren per cfd broker. Deze ligt meestal tussen de 10 en 400. De hoogste hefboom is vaak mogelijk op valutaparen. Op individuele aandelen is deze het laagste.

Wat is de minimale positie-grootte?

Voornamelijk voor de wat minder gefortuneerde handelaar is het van belang dat de minimale positie-grootte zo klein mogelijk is. Op de website van de cfd-broker kunt u dit meestal precies terugvinden.

Trading platform

Er zijn verschillende tradingplatforms in gebruik bij de verschillende cfd-brokers. Sommigen zijn zeer uitgebreid met veel mogelijkheden. Deze zijn echter wel meer ingewikkeld en voor een beginnende cfd-handelaar lastiger om snel onder de knie te krijgen. Anderen zijn weer wat meer basic en eenvoudiger in gebruik. Het is dus belangrijk om een tradingplatform te kiezen die bij uw wensen en kennis- en ervarings- niveau past.

Regulering

Het is belangrijk om te weten waar de cfd-broker gereguleerd wordt. Het is het beste als de broker onder toezicht staat van een betrouwbare financiële autoriteit. Bijvoorbeeld de Nederlandse AFM, de Britse FSA of de NFA in de VS. Zo heeft u meer zekerheid dat uw geld veilig is bij een betrouwbare partij en dat u ergens terecht kunt met klachten en geschillen.

Spread

De spread is het verschil tussen de bied en laatprijs. De grootte van de spread wordt bepaald door de cfd broker. De spread is waar de cfd broker aan verdiend. Het verschil tussen de bied en laatprijs is de commissie voor de broker. CFD-brokers hanteren vaak verschillende spreads voor verschillende beleggingscategorieën. De spread op individuele aandelen zal bijvoorbeeld vaak wat hoger liggen dan de spread op valutaparen. Ook tussen de cfd-brokers onderling zijn er verschillen. Het loont de moeite om ze te vergelijken. De gehanteerde spread is meestal precies terug te vinden op de site van de betreffende cfd broker.

Welkomstbonus

Een aantal cfd brokers biedt een welkomstbonus. Dit houdt in dat een nieuwe klant, bovenop het bedrag wat hij stort, een bedrag van de broker krijgt. Vaak is dit een percentage van de inleg. Let wel: het bedrag wat u van de broker krijgt is pas opneembaar nadat u een bepaald aantal trades heeft gedaan. de te verkrijgen bonus zou niet de belangrijkste overweging moeten zijn bij het kiezen van een goede cfd broker, maar het is wel een leuke extra om rekening mee te houden.

Conclusie

Het vergt wat uitzoekwerk om de juiste cfd broker te kiezen. Heeft u daar geen zin in dan kunnen wij er een paar aanraden. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare, kwalitatief hoogstaande cfd-brokers met een bewezen staat van dienst. Het zijn de volgende brokers:

Plus500 : Een betrouwbare, door Cysec gereguleerde broker. Plus500 biedt een geheel Nederlandstalig handelsplatform. De meeste typen cfd's zijn te verhandelen via Plus500: valuta, aandelen (Nederlandse en internationale), beursindices, ETF's, grondstoffen, edelmetalen. Lees meer over plus500 in onze Plus500 review

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

eToro : Een Engelstalige broker uit de U.K. die onder toezicht staat van de Britse FSA. eToro is met 2 miljoen klanten een van de grootste cfd brokers ter wereld. En dat is niet voor niets. Ze zijn met name sterk op het gebied van "social trading". Ze onderhouden een uitgebreide community van handelaren waar u als trader gebruik van kunt maken. Zo bieden ze o.a. "copytrading" aan. Dat is het direct, automatisch kopieëren van de best presterende traders die u zelf uit kunt kiezen. Lees meer over eToro in onze eToro review.

Markets.com : Een sterke partij op de Nederlandse markt. Ze bieden een professioneel Nederlandstalig handelsplatform wat zeer uitgebreid is wat betreft de mogelijkheden en een goede Nederlandstalige service en ondersteuning. Markets.com is ook zeer geschikt voor de wat meer gevorderde handelaar. Ook Markets.com wordt streng gereguleerd door de Britse FSA. Lees meer over Markets.com in onze Markets.com review

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is een CFD?

Empty
  •  Afdrukken 
  • E-mail
Gegevens
Super User
CFD
23 mei 2017
Hits: 12053

CFD - Contract For Difference 

Na turbo’s, speeders en sprinters, kunnen beleggers nu ook kiezen voor het CFD (Contract For Difference) om de markt mee te bespelen. CFD’s zijn relatief nieuw op de beleggingsmarkt. In korte tijd zijn de aanbieders van CFD handel als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar wat is een CFD eigenlijk en waar kun je terecht om er in te handelen? In dit artikel probeer ik antwoord te geven op deze vragen.

Wat is een CFD?

CFD’s of Contracts For Difference zijn beleggingsinstrumenten waarmee kan worden ingespeeld op een stijging of daling van de onderliggende waarde. De onderliggende waarde kan een aandeel, index, grondstof of valuta zijn. Het CFD is, net als de Turbo en de Sprinter, een hefboomproduct.

De belegger gaat met het CFD een contract aan met de broker. Hij speculeert daarbij op een opgaande of neergaande beweging van de onderliggende waarde. Het contract kent geen einddatum. De belegger kan het contract sluiten na een paar seconden of na een paar jaar, afhankelijk van zijn doelstelling. Meestal worden CFD’s echter gebruikt voor de wat kortere trades.

Contract For Difference betekend letterlijk contract voor verschil. Hoe het precies werkt is het beste inzichtelijk te maken door middel van een voorbeeld:

De belegger opent een CFD long (speculerend op een stijging) met als onderliggende waarde 1 ounce goud. De aankoop van 1 ounce goud op de beurs (bijvoorbeeld via een ETF) zou de belegger, bij een goudkoers van 1200 euro per ounce, een bedrag van 1200 euro kosten. Voor het openen van het CFD hoeft de belegger alleen een bepaald bedrag aan margin op z’n rekening te hebben. Laten we zeggen dat het margin percentage in dit geval 10% is. De belegger moet dan 10% van 1200 euro = 120 euro aan margin op zijn rekening hebben.

Stel nu dat goud 120 euro in waarde stijgt naar 1320 euro per ounce. De belegger die goud op de beurs heeft gekocht maakt dan 120 euro winst. Op zijn investering van 1200 euro is dat een rendement van 10%.

De belegger in CFD’s ontvangt het verschil in koers van 1 ounce goud tussen opening van het contract en sluiting van het contract. Dat is in dit geval 1320 - 1200 = 120 euro. De winst voor deze belegger is dus 120 euro. De investering (margin) was ook 120 euro. Dat komt dus neer op een winst van 100%. De hefboom van dit CFD was 100% / 10% = 10. We zien hier dat hoe lager de margin is, hoe hoger de hefboom. Opgemerkt moet worden dat het risico bij het gebruik van een hefboomproduct als het CFD hoog is. Wanneer de goudprijs de verkeerde kant op beweegt kan dat snel resulteren in aanzienlijk verlies van kapitaal.

Er wordt dus met margin gewerkt. De belegger is tijdens de looptijd van het contract nooit zelf in het bezit van de onderliggende waarde. De broker koopt de onderliggende waarde aan op de beurs en vraagt voor deze investering een rentevergoeding. Deze rentevergoeding wordt per dag verrekend. De vergoeding is samengesteld uit EONIA (European OverNight Index Average) of de EURIBOR (de Europese interbancaire rente) + een opslag (vergoeding voor de broker). Gaat de belegger short, dan ontvangt hij zelf de rentevergoeding.

Het CFD is niet op de beurs verhandelbaar. Het contract wordt aangegaan met de CFD-broker als tegenpartij. In tegenstelling tot het handelen in aandelen, loopt de belegger met CFD’s wel risico bij faillissement van de broker.

CFD brokers

Er zijn een flink aantal brokers actief die handel in CFD’s aanbieden. Het loont de moeite om de tarieven en de aangeboden diensten te vergelijken. Bij veel brokers is het mogelijk om, geheel vrijblijvend, een demorekening te openen. Daarmee kan, gedurende een paar weken en met fictief geld, kennisgemaakt worden met het handelen met CFD’s en met het door de broker aangeboden tradingplatform.

De volgende brokers bieden handel in CFD’s aan:

  • Markets.com
  • Plus500
  • Etoro

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Welke mogelijkheden bieden CFD’s

Het CFD biedt veel nieuwe mogelijkheden aan de particuliere belegger. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, in een flink aantal onderliggende waarden, 24 uur per dag te handelen. Men is dus niet afhankelijk van de openingstijden van de beurs. Dit is vooral bij CFD’s op valuta en grondstoffen een groot voordeel. Deze worden immers, in tegenstelling tot aandelen die meestal maar aan één beurs genoteerd staan, over heel de wereld verhandeld. Door middel van stop-loss orders en limietorders kan de belegger gebruik maken van deze mogelijkheid om 24 uur per dag te handelen.

Stel bijvoorbeeld dat u wil profiteren van de oplopende olieprijs, maar u wilt voor een maximale prijs van 100 dollar per vat instappen. De oliekoers schommelt op dat moment rond 105 dollar en komt gedurende de openingstijd van de beurs niet onder de 100 dollar. s’Nachts om 3 uur, tijdens de handel in Azië, zakt de oliekoers snel naar 99 dollar, om daarna even snel weer te herstellen tot boven 100 dollar. Door een op 100 dollar gelimiteerde kooporder op te geven kan u op de gewenste koers aankopen terwijl u lekker in uw bed ligt te slapen.

Hetzelfde geldt voor stop-loss orders. Ook die kunnen 24 uur per dag worden opgegeven en uitgevoerd.

Het aantal onderliggende waarden waarin gehandeld kan worden is bij de meeste aanbieders groot. Het omvat vaak verschillende valutaparen, grondstoffen, indices en duizenden aandelen die wereldwijd genoteerd staan.

Voordelen CFD’s ten opzichte van turbo’s

CFD’s bieden meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een belegging in de onder beleggers populaire turbo’s. Het zijn beide hefboomproducten, maar met het CFD is de belegger veel flexibeler. Voor alle duidelijkheid, de verschillen tussen turbo’s en CFD’s op een rijtje:

 

  • De turbo heeft een vaste stop-loss die niet aangepast kan worden. Bij het CFD bepaalt u zelf het stop-loss niveau en u kunt het aanpassen wanneer u maar wil en zo vaak als u wil. U kunt dus flexibeler inspelen op de ontwikkelingen in de markt.
  • Bij turbo’s is het aantal onderliggende waarden beperkt. Bij CFD’s loopt het aantal (afhankelijk van de aanbieder) al snel in de duizenden.
  • De turbo noteert op Euronext en kan dus alleen verhandeld worden tijdens openingstijden van de beurs. Voor aandelen die op dezelfde beurs, of een andere beurs met dezelfde openingstijden noteren is dit geen probleem. Maar voor grondstoffen, valuta en aandelen die bijvoorbeeld in de V.S. of het verre oosten genoteerd staan, is het wel een probleem. Als u een turbo long Goldman Sachs in bezit heeft en de koers duikt om 21:00 uur s’ avonds naar beneden, dan is er niets wat u op dat moment aan uw positie kunt veranderen. Het voordeel van het CFD hierin duidelijk. U kunt handelen in CFD’s op aandelen gedurende de openingstijd van de beurs waar ze genoteerd staan.
  • CFD’s zijn relatief goedkoop in vergelijking tot turbo’s. Dit verschilt natuurlijk per CFD broker, maar over het algemeen zijn de aan- en verkoopkosten lager

 

CFD Handel

Empty
  •  Afdrukken 
  • E-mail
Gegevens
Super User
CFD
23 mei 2017
Hits: 139549

CFD (Contract For Difference)

 

Welkom op CFD-Handel.nl. De informatie-site voor het online handelen in CFD's. Hier vindt je alle ins en outs over dit veelzijdige en populaire beleggingsinstrument. Interessante nieuwsberichten, ideeën voor trading / beleggen, uitgebreide CFD broker reviews en nog veel meer.

Wat is een CFD?

CFD staat voor: Contract For Difference. Het CFD  is een zeer geschikt instrument om mee te handelen en online beleggen in beursindices, aandelen, cryptovaluta, valuta en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. Het CFD biedt de mogelijkheid om met een hefboom te beleggen waardoor zowel winst als verlies worden versterkt. CFD's geven de belegger meer vrijheid en mogelijkheden dan bijvoorbeeld turbo's, speeders of sprinters. Dat verklaard ook de toenemende populariteit van dit, relatief nieuwe, beleggingsinstrument onder beleggers en daytraders. 

Het CFD is een hefboomproduct. Het zal de prijsbewegingen van de onderliggende waarde versterken. Daardoor is het handelen in cfd's risicovoller dan het handelen in de onderliggende waarde zelf. Het is dan ook aan te bevelen om je goed te informeren over de ins en outs van het handelen in cfd's en over de handelsmogelijkheden die de verschillende cfd brokers u bieden. Plus500 heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid een gegarandeerde stop mee te geven aan uw orders. Dit kan de risico's aanzienlijk beperken.

Meer uitleg over wat CFD's zijn vindt u op de pagina: Wat is een CFD?

CFD brokers

Waar kan je in CFD's handelen? vraag je je nu misschien af. Er zijn verschillende brokers die handel in CFD's aanbieden. Lees daar meer over in het artikel: CFD broker kiezen, want het loont de moeite om de verschillende CFD aanbieders met elkaar te vergelijken. Hieronder zetten we er alvast een aantal op een rijtje:

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Plus500

Plus500 is, in ons land, een van de meest bekende cfd brokers. Ze bieden een uitstekend en zeer gebruiksvriendelijk handelsplatform aan. De uitvoering van de orders is vrijwel direct en vrij van commissie. De broker verdient aan de spread tussen bied en laatprijs. Bij Plus500 kan eenvoudig een demorekening worden geopend waarmee kan worden geoefend in het handelen met cfd's. Lees hier meer over Plus500

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)

   

eToro is een van de meest vernieuwende brokers op de cfd markt. De belegger wordt bij eToro getrakteerd op een heel scala aan diensten en mogelijkheden waar gebruik van kan worden gemaakt. Het doel hiervan is voornamelijk om de beginnende, minder ervaren trader wegwijs te maken in de wereld van forex / cfd handel en daytrading. Maar ook de meer ervaren traders kunnen er aan hun trekken komen. Daarnaast is eToro marktleider op het gebied van copytrading, dat is het direct automatisch kopieren van de beste door u geselecteerde traders. Lees hier meer over eToro 

*51% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het hoge risico op verlies van uw geld kunt nemen. 

 

XM is een bekende en veelzijdige cfd broker. Bij XM kan worden gehandeld op een groot aantal markten zoals Forex, grondstoffen cfd's, aandelen cfd's, aandelen indices cfd's, energie cfd's, edelmetalen cfd's en cryptovaluta cfd's. XM biedt verschillende zeer geavanceerde handelsplatforms zoals MT4 en MT5 zowel voor pc als voor mobiel.

XM wordt gereguleerd door de financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk (FRN: 705428), ASIC in Australië (license number 443670) en door CySEC in Cyprus. Alle gelden van cliënten worden aangehouden op gescheiden bankrekeningen van kwaliteitsbanken. De hoofdkantoren van XM bevinden zich in Limassol, Cyprus,  Londen, Groot Brittannië en Sidney, Australië. Klanten van XM kunnen rekenen op 24/5 live ondersteuning.

Meer weten over XM en hun vele handelsmogelijkheden? Lees meer in onze uitgebreide XM review

 

Markets.com is een sterke speler op de Nederlandse markt. Ze timmeren hard aan de weg en, niet onbelangrijk, ze bieden een solide handelsplatform met uitgebreide mogelijkheden en een meer dan uitstekende Nederlandstalige service en ondersteuning. U kunt handelen zonder transactiekosten. U betaald alleen de spread, die overigens zeer concurrerend is in vergelijking met andere cfd brokers.

Bij Markets.com is het mogelijk om gratis en voor onbepaalde tijd een demorekening te openen waarop u kunt oefenen met 10.000 euro fictief geld. Lees hier meer over Markets.com

Nieuws 

Grid view
List view
  • XRP ETF kansen nemen flink af door SEC spanningen

    vrijdag juni 13

    XRP ETF kansen nemen flink af door SEC…

    XRP ETF kansen nemen flink af door SEC spanningen De kans op goedkeuring van een XRP Spot Exchange Traded Fund (ETF) is recentelijk flink gedaald,…

  • Bitcoin onder druk door ruzie tussen Trump en Musk

    vrijdag juni 06

    Bitcoin onder druk door ruzie tussen Trump en…

    De cryptocurrency markt kreeg donderdagavond een flinke klap door een escalerende ruzie tussen Donald Trump en Elon Musk. Wat begon als een meningsverschil over Trumps…

Veelgestelde vragen

Wat zijn CFD's?

Onder het grote publiek, maar ook bij veel beleggers is het CFD nog onbekend. Vandaar dat wij op deze website uitgebreid aandacht besteden aan het verduidelijken wat CFD's zijn. Bovenaan deze pagina hebben we hier al een beknopte uitleg over gegeven, maar meer uitgebreide informatie hierover vindt je in het artikel: Wat is een CFD?

Hoe werken CFD's?

Het CFD is een contract dat je aangaat met de broker. CFD staat dan ook voor Contract For Difference, oftewel: contract voor verschil. Met dit contract wordt niet direct in de onderliggende waarde belegd, bijvoorbeeld het aandeel Tesla, maar wordt afgesproken dat het prijsverschil tussen openen en sluiten van het contract in contanten wordt afgerekend. Dit verschil kan voor de belegger zowel positief als negatief uitvallen. Het CFD is een hefboomproduct. Dit houdt in dat de winst of het verlies van de onderliggende waarde bij het CFD met een factor X wordt versterkt. Dit vergroot het risico, aangezien zowel winst als verlies worden versterkt. Meer informatie vindt je in het artikel: Wat is een CFD?

Waar kan ik CFD's kopen?

CFD's koop je niet zoals een aandeel of obligatie. Je opent of sluit een CFD (Contract For Difference). Dit kan je doen bij gespecialiseerde CFD brokers. Hierboven staan een aantal goede betrouwbare CFD brokers genoemd. Meer informatie vind je in het artikel: Een CFD broker kiezen

Hoe werkt hefboom beleggen?

Beleggen m.b.v. hefboomwerking is een aparte tak van sport. Men moet goed beseffen dat dit, zonder uitzondering, risicovoller is dan bekleggen zonder hefboom. Het komt er kort gezegd op neer dat zowel winst als verlies met een factor X (de hefboomwerking) wordt versterkt. Verantwoord beleggen met hefboom vereist de nodige beleggingservaring en risicomanagement. Vaak worden hefboomproducten zoals het CFD gebruikt in de wat kortere trades. Meer weten over beleggen met hefboom? Lees dan het artikel: Wat is een CFD?

Laatste crypto nieuws: Experts verwachten bodem rond $70.000 terwijl Bitcoin koers herstelt

 

Bootstrap is a front-end framework of Twitter, Inc. Code licensed under MIT License. Font Awesome font licensed under SIL OFL 1.1.
Powered by T3 Framework