eToro review – hoe goed en betrouwbaar is eToro?

Is eToro een legitieme en betrouwbare broker? Wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn de eToro kosten? Deze objectieve eToro review geeft antwoord op deze veelgestelde vragen. Lees dus snel verder om de resultaten van onze eToro review te weten te komen. 

Introductie van eToro

eToro is een bekend Israëlisch fintech bedrijf en makelaar in sociale handel, opgericht in 2007. eToro is een populair en gebruiksvriendelijk online sociaal handelsplatform met wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers in 140 landen. Daarmee is het platform een van de marktleiders op dit gebied. Dit geeft vertrouwen. Sinds juli 2021 kunnen Nederlandse eToro gebruikers ook weer handelen in verschillende cryptovaluta. 

eToro is speciaal ontworpen voor online beleggen en is vooral bekend om zijn Copy Trading concept 0% commissie op de handel in aandelen en ETF's. Het is een van 's werelds grootste beleggingsnetwerken en een sociaal platform waar handelaren en particuliere beleggers kunnen discussiëren, tips geven, ervaringen uitwisselen en elkaars strategieën kopiëren. 

Je kunt kiezen uit meer dan 3.000 verschillende activa en handelen in aandelen, grondstoffen, valuta's, indices, ETF's, CFD’s en cryptovaluta. Sinds juli 2021 is het voor Nederlandse beleggers ook weer mogelijk om crypto te verhandelen bij eToro. 

Regulering en licenties

Een van de belangrijkste factoren om te bepalen of een handelsplatform al dan niet betrouwbaar is, is zijn vergunningen en regelgeving. eToro is in drie landen gereguleerd en heeft dus de juiste vergunningen om hun zaken te doen. 

eToro Europe wordt gereguleerd en is goedgekeurd door verschillende financiele organisaties zoals de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) onder licentienummer 109/10. CySEC is de AFM van Cyprus. Daarnaast is eToro ook geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), onder firma nummer 583263. Dit is de Britse AFM en een van de strengste toezichthouders voor financiële instellingen. Ook heeft het een regulering in Australie door de Australian Securities and Investment Commission (ASIC). 

eToro Europe en eToro UK opereren beide onder en voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). Wettelijk is dit platform dus volledig in orde. Er is een garantiefonds vanuit de overheden voor elke eToro gebruiker. Mocht er onverwachts iets gebeuren met eToro dan krijg je maximaal $20.000 vergoed door deze instanties.   

Hieronder een kort overzicht van wat eToro te bieden heeft:

Overzicht

Rekening openen

Gratis

Handelen in aandelen & ETF’s

Gratis

Activa

>3000

Beleggingsproducten

Aandelen, grondstoffen, valuta, indexen, ETF’s, CFD’s  en crypto

Spreads

Ja

Minimale inleg (beleggen vanaf)

Eerste storting: $50*

Betaalopties

Credit card, debetkaart, Skrill, iDeal, Rapid Transfer, Klarna Sofort, Bank overschrijving

Kosten geldopname

$5

Minimale geldopname

$30

Wisselkoersopslag

50 pips (in decimalen: 0,0050)

Inactiviteitskosten

$10 per maand na 1 jaar inactiviteit

Copy Trading

Mogelijk

Gratis Demo account

Ja

Compatibel met iDEAL?

Ja

Minimum leeftijd

18 jaar

Toezichthouder

eToro wordt gereguleerd door CySEC en FCA

 

Handelsmogelijkheden

eToro maakt de wereldwijde handelsmarkten toegankelijk voor iedere handelaar vanaf het moment dat je inlogt. Je kunt onmiddellijk profiteren van prijsstijgingen en -dalingen door te kopen en te verkopen. 

Met eToro's 3000+ verhandelbare instrumenten ben je in staat je portefeuille te diversifiëren. Het mooie van eToro is dat het je toegang geeft tot een breed scala van markten en je niet beperkt tot een specifieke groep of categorie. Via het platform kun je beleggen in:

 • Cryptovaluta
 • Aandelen
 • Grondstoffen
 • Valuta’s
 • Indices
 • ETF’s

 

Dat is bijna elk type instrument dat we kunnen bedenken. Het aanbod van aandelen is enorm, maar op sommige markten (zoals grondstoffen) zou het aanbod naar onze mening nog wat uitgebreid kunnen worden. Helaas worden er (nog) geen Nederlandse aandelen aangeboden. Dat kan in de nabije toekomst wel het geval zijn.

Het platform biedt innovatieve functies zoals social Copy Trading, waarmee je de strategieën van andere handelaren kunt kopiëren. Via CopyPortfolios kun je thematisch beleggen en je hebt de keuze uit verschillende financiële activa in verschillende categorieën. Daarover later meer.

Bovendien biedt eToro de mogelijkheid om een hefboom (CFD) te gebruiken, waarmee je met een relatief kleine inzet een grote positie kunt openen.

Demo Rekening

Als beginnende belegger is het handig om het platform zonder risico te kunnen uitproberen.

eToro biedt hiervoor een gratis demo rekening met $100.000 virtueel geld, waarmee je ongestoord aan de slag kunt en alle functies op je gemak kunt uitproberen.

Een demo rekening is gratis en kan gemakkelijk, in slechts 10 minuten, online worden geopend. Als je je bij eToro aanmeldt, dan kom je in aanmerking voor hun onbeperkte demo rekening of wat ze noemen "virtuele portefeuille". Mocht je de virtuele fondsen helemaal opgebruikt hebben, dan kun je eenvoudig extra virtuele fondsen aanvragen door contact op te nemen met de klantenservice.

Professionele handelaren kunnen van dit demo rekening gebruik maken om strategieën te ontwikkelen en te testen. Het mooie aan eToro's demo rekening is dat het real time marktomstandigheden weergeeft. Dit geeft je de gelegenheid om meer vertrouwd te raken met de interface zonder je zorgen te maken over je fondsen of dat er een tijdslimiet is.

De demo rekening is alleen toegankelijk nadat je je bij eToro hebt aangemeld.

Hoe open je een rekening?

Een demo rekening openen is probleemloos, volledig digitaal en snel. Binnen 10 minuten heb je al een rekening geopend. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden met je e-mailaccount, met je Apple, Facebook of Googleaccount. En dat is het eigenlijk, je krijgt direct toegang tot het handelsplatform en kan beginnen te handelen met een $ 100.000 demo rekening.

Als je verder wilt gaan en met echt geld wilt financieren, moet je je identiteit en woonplaats verifiëren door de vereiste documenten te uploaden:

 • Identiteitsbewijs: een kopie van je paspoort of persoonlijk identiteitsbewijs.
 • Adresbewijs: een kopie van een energierekening of een bankafschrift. 

Vervolgens krijg je een korte beleggingsquiz getoond om te zien of je voldoende basiskennis hebt om te beginnen met handelen of beleggen. Als je alles naar behoren beantwoord hebt, kun je beginnen met beleggen.

Geld storten op jouw eToro rekening

Je kunt op diverse manieren geld storten op je eToro rekening, namelijk via:

 • iDeal,
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard/debetkaart
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • China UnionPay
 • Klarna / Sofort Bankieren

eToro Copy Trading

eToro's sociale functies maakt het platform uniek op het gebied van online beleggen. Zowel het CopyTrader™ systeem als de CopyPortfolios™ beleggingsstrategieën worden door eToro ondersteund.

Het idee van de CopyTrader tool is heel eenvoudig: kies bewezen tophandelaars die je wilt kopiëren, bepaal het bedrag dat je wilt investeren en kopieer dan automatisch alles wat ze doen. Zonder vertraging en met één klik op een knop.

Een groot voordeel hiervan is dat er geen beheerskosten of andere verborgen kosten aan verbonden zijn, wat betekent dat je geheel gratis kunt kopiëren. Het minimumbedrag dat nodig is om een handelaar te kopiëren is $200.

eToro's CopyPortfolios zijn een thematisch beleggingsvehikel dat geprogrammeerd is voor dubbelcijferige langetermijnrendementen. Elke CopyPortfolio stelt verschillende activa of een groep beleggers samen en wordt voortdurend geoptimaliseerd via algoritmen voor lerende computers. Het minimum investeringsbedrag is $1000.

Minimum storting

De minimum storting waarmee je bij eToro kunt beginnen te beleggen is momenteel $50. Je kunt gewoon euro's storten met bijvoorbeeld iDeal of een van de andere betaalmogelijkheden. Er wordt echter een kleine wisselkoers van 50 pips in rekening gebracht.

Geld opnemen bij eToro

Geld opnemen bij eToro is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is op 'Geld opnemen' te klikken en het juiste bedrag in te voeren. Klik dan op 'Aanvraag indienen' en je geld wordt uitbetaald (meestal binnen 5 dagen).

Het minimumbedrag dat je per keer kunt laten uitbetalen is $ 30. Het geld wordt uitbetaald op de manier waarop je stortte. Dus als je via een bankoverschrijving stortte, wordt het geld op die bankrekening teruggestort. Als je via PayPal stortte, komt je uitbetaling ook daarop binnen.

Kosten van eToro

Bij eToro kun je aandelen en ETF's commissievrij verhandelen. Het platform brengt echter wel andere kosten in rekening, zoals valutakosten, opnamekosten en inactiviteitskosten.

eToro verdient vooral geld door wisselkosten in rekening te brengen. Je gestorte euro's worden namelijk onmiddellijk in dollars omgezet. Hiervoor betaal je valutakosten. Dit komt omdat eToro al je orders (aankopen en verkopen) in dollars uitvoert. Je betaalt 50 Pips voor het omwisselen van euro's in dollars. 1 Pip staat voor het laagste cijfer achter de komma waarmee het effect verhandeld wordt.

Als je geld overmaakt via eToro, betaal je geen kosten voor het storten, dit is gratis. Maar als je je geld wilt opnemen dan zijn er voorwaarden en kosten aan verbonden. Je moet minstens € 30 opnemen. Je betaalt een vast tarief van $ 5 voor het opnemen van geld.

Als je langer dan een jaar niet op eToro hebt ingelogd, betaal je inactiviteitskosten. De kosten bedragen $ 10 per maand en worden van je bestaande tegoed wordt afgehaald. Op het moment dat je account op $ 0 tegoed staat, worden er geen inactiviteitskosten berekend.

Als je CFD's verhandelt bij eToro, betaal je zowel de spread als de nachtpremies. Je betaalt nachtpremies op CFD-posities die 's nachts nog open zijn. Er wordt dan een klein bedrag in rekening gebracht dat gebaseerd is op de waarde van die positie. Dit is de rente om de kosten te dekken van de hefboom die je 's nachts gebruikt.

Voor wie is eToro een goede broker?

eToro is een goede broker voor: 

 • Mensen die in fractionele aandelen willen beleggen (met kleine bedragen).
 • Beginnende beleggers.
 • Beleggers die gebruik willen maken van Copy Trading.
 • Beleggers die in CFD's willen handelen in producten als aandelen, crypto, forex en grondstoffen.
 • Beleggers die in veel verschillende producten willen handelen

 

Voor en nadelen van eToro

Het traden of beleggen bij eToro biedt zowel voor- als nadelen. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Uitstekend platform voor zowel beginners als ervaren beleggers
 • Gebruiksvriendelijke interface en zeer innovatief
 • 0% commissie op aandelenhandel en ETF
 • eToro biedt social Copy Trading, je kunt andere beleggers kopiëren
 • Lage tarieven voor CFD’s
 • Gratis demo rekening met $100.000 aan virtueel geld
 • Uitstekend gereguleerde broker
 • Al meer dan 10 jaar actief met miljoenen cliënten
 • Snelle en behulpzame live chat
 • Geweldige mobiele handels app, ideaal voor beginners
 • Veel handelsmogelijkheden

Nadelen

 • Ontbreken van een MetaTrader platform.
 • Soms hoge spreads
 • Hoge kosten voor uitbetalen
 • Alle accounts zijn in dollars

 

Samenvatting

eToro is een sociaal handelsplatform waar je kunt handelen in meer dan 3.000 verschillende activa en handelen in aandelen, grondstoffen, valuta's, indices, ETF's, CFD’s en cryptovaluta. De handel gebeurt volledig online en alles is gemakkelijk te beheren via een smartphone of de webapplicatie.

Verder is het heel gemakkelijk om aan te melden bij eToro. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk, uniek qua opzet en het heeft geïntegreerde instrumenten voor risicobeheer bij het handelen. Met name de Copy Trading feature is wat eToro erg uniek maakt en veel gebruikers naar het platform trekt.

Deze broker heeft een groot aanbod en redelijk lage vergoedingen. Bovendien zijn de vergoedingen van eToro transparant en heeft het geen verborgen handelskosten.

eToro biedt voldoende betalingsmogelijkheden. Omdat eToro in Nederland via de FCA gereguleerd is, is eToro ook betrouwbaar. Ze verdienen vooral geld door wisselkosten in rekening te brengen. Alle rekeningen worden namelijk in dollars omgezet.

Wat reputatie betreft heeft het zijn populariteit en geloofwaardigheid in de industrie weten te behouden. Al zijn werkmaatschappijen opereren in overeenstemming met de verschillende regelgevende instanties in verschillende landen.

Kortom, eToro komt, na ons gedegen onderzoek, naar voren als een goede en betrouwbare broker.

Geïnteresseerd geraakt? Open dan direct een rekening en start met handelen!