cryptocurrency 

Cryptocurrency als Bitcoin, ethereum en Litecoin mogen zich verheugen in een snel toenemende populariteit. Het grote publiek lijkt de weg naar de cryptovaluta te hebben gevonden. Maar ook onder beleggers en traders zijn de nieuwe digitale valuta erg populair. Dit heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met de ongekend sterke koersstijgingen die zowel de meer bekende, als ook de onbekende cryptocurrency laten zien. Bekijk bijvoorbeeld eens wat de Ethereum koers in het eerste half jaar van 2017 heeft gedaan in de Ethereum koers grafiek. Het zelfde geld voor de Bitcoin koers , de Litecoin koers en de Ripple koers. Voor traders zijn de cryptovaluta erg interessant vanwege de hoge mate van volatiliteit (beweeglijkheid) die hun koers laat zien. Dagelijkse koersbewegingen van 10% of meer zijn niet ongewoon.

Risico

Deze sterke volatiliteit maakt beleggen en handelen in de nieuwe cryptocurrency natuurlijk ook extra risicovol. Winsten, maar ook verliezen kunnen flink oplopen. Het gebruik van cfd's bij het handelen in cryptocurrency versterkt het effect van de al sterke koersbewegingen nog eens. Dit biedt kansen (extra winst), maar brengt ook extra risico met zich mee. Dit is niet erg als men zich er maar bewust van is en er verstandig en verantwoord mee om gaat. Wij van cfd-handel.nl zijn wel van mening dat het met cfd's handelen in cryptovaluta, iets is voor de wat meer ervaren beleggers/traders. Enige kennis van en ervaring met hefboomproducten als opties, turbo's, futures en cfd's is aan te bevelen.

24/7 handelen in cryptovaluta

Een groot voordeel van het handelen in Cryptocurrency is dat het ook in het weekend kan. De aandelenbeurzen en de forexmarkt zijn goeddeels gesloten tijdens het weekend. De handel gaat van start zondagavond laat in het verre oosten en sluit op vrijdagavond met het sluiten van Wallstreet.

Voor de handel in cryptovaluta geldt dat niet. De handel daar in gaat 24/7 door. Een aantal cfd brokers die handel in cryptovaluta aanbieden, bieden ook de mogelijkheid om het hele weekend door te handelen. Handig voor traders die door de week niet zoveel tijd hebben om achter het scherm te zitten.

Welke cfd brokers bieden handel in cryptovaluta?

Er zijn verschillende goede cfd brokers actief op de Nederlandse markt die handel in cryptocurrency aanbieden. Hieronder zal ik de belangrijkste noemen.

Plus500: Een van de bekendste cfd brokers van ons land. Bij Plus500 kan worden gehandeld in maar liefst 17 cryptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Cardano, Bitcoin cash, Litecoin, Stellar, Solana, Polygon, Polkadot, NEO, EOS, IOTA, VeChain, Axie Infinity, Uniswap, Filecoin, Chainlink. Er kan 24/7 worden gehandeld, met uitzondering van 2 uurtjes op zondagmiddag. Plus500 heeft een zeer toegankelijk handelsplatform dat geschikt is voor ervaren traders. Plus500 biedt een aantal risicobeheersinstrumenten. Er kan bijvoorbeeld, per trade, worden gekozen voor een gegarandeerde stoploss. Lees meer over deze broker in onze Plus500 review.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)

eToro : Bij eToro kan worden gehandeld in 6 cryptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Dash en Ripple. eToro heeft daarmee het meest uitgebreide aanbod van alle door ons besproken cfd brokers. De cryptocurrency zijn bij eToro 24/7 te verhandelen. Nadeel bij eToro is dat er niet met een hefboom gehandeld kan worden in de genoemde cryptovaluta. Dit is hoogst waarschijnlijk gedaan om traders te beschermen tegen al te grote verliezen, aangezien de nieuwe virtuele munten behoorlijk heftige koersbewegingen kunnen laten zien. Voordeel van eToro is, dat je ook andere traders direct kan kopiëren. Lees hierover meer in het artikel copytrading.

Markets.com: Bij Markets.com kan worden gehandeld in 7 cryptovaluta: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Ripple en Dash. Alle zeven munten kunnen vanaf zondag 21:00 uur tot vrijdag 21:00 uur worden verhandeld. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple en Dash met een maximale hefboom van 1:10 en Ethereum Classic en Bitcoin Cash met een maximale hefboom van 1:5. Lees meer over Markets.com in onze Markets.com review.

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Conclusie

De hoge mate van volatiliteit van de cryptocurrency brengt kansen, maar ook risico. Voor wie daar mee om weet te gaan, kunnen dit een aantal zeer interessante nieuwe handelsinstrumenten zijn. Onze voorkeur gaat hierbij vooralsnog uit naar cfd broker Plus500 vanwege het uitgebreide aanbod aan cryptovaluta in combinatie met de mogelijkheid om 24/7 te handelen, handelen met hefboomwerking en een zeer toegankelijk handelsplatform. Daarbij bieden ze geavanceerde risicomanagement tools. Voor twijfelaars biedt Plus500 een demorekening waarmee kosteloos, risicoloos en zonder verplichtingen kan worden geoefend.

Voor beleggers die graag zonder hefboom willen handelen, is eToro een goede keus. Zij hebben het grootste aanbod aan cryptovaluta, die 24/7 kunnen worden verhandeld. Daarnaast kan je bij eToro direct en automatisch toptraders kopiëren. Ook bij eToro heb je de mogelijkheid om in demomodus te experimenteren.