Bitcoin koers analyse 

Bitcoin wordt vaak gepromoot als een bescherming tegen de onverantwoorde financiële praktijken van regeringen en dit is momenteel, met de almaar stijgende inflatie, actueler dan ooit . Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, beweerde dat Bitcoin aan kracht zou blijven winnen zolang regeringen met hun eigen economieën blijven worstelen.

Deze bekende Bitcoin-bull heeft eerder aangegeven dat hij gelooft dat "virale adoptie" van de pionier-cryptocurrency de impuls zou zijn die nodig is om de Bitcoin koers de komende vijf jaar te laten stijgen tot $ 500.000.

De CEO van Galaxy Digital is niet de enige stier met een dergelijke visie op Bitcoin. MicroStrategy CEO Michael Saylor verwees onlangs naar Bitcoin als "het Amerikaanse ideaal", vanwege zijn vermogen om van politieke kwesties afstand te nemen.

Het FOMC (vergadering van de Amerikaanse Federal reserve) heeft op 16 maart 2022 de eerste renteverhoging sinds 2018 uitgegeven. Terwijl analisten voorspelden dat stijgingen van de rente de Bitcoin koers zouden doen dalen, beweert Santiment dat er geen negatieve invloed was op BTC. Analisten hebben verschillende perspectieven op waarom de renteverhoging crypto niet veel heeft geschokt. Verwacht werd dat rentestijgingen een impact zouden hebben op de markten, aangezien activa zich met 25 basispunten (bps) zouden moeten aanpassen. BTC en veel andere crypto-activa leden echter geen significante daling, aangezien de 25bps al in hun waarden was opgenomen.

Significante, onvoorziene gebeurtenissen kunnen marktschokken veroorzaken. Omdat beleggers echter renteaanpassingen verwachtten, anticipeerden de cryptomarkten al veel eerder op deze ontwikkelingen.

Prijsanalyse van BTCUSD

Hoogste ooit: $ 68.789,63

24-uurs verandering: -0,73%

7d verandering: 3,92%

Marktkapitalisatie: $ 770.300.349.660

Circulatietoevoer: 18.986.643 BTC

Totaal aanbod: 18.986.643 BTC

Dag grafiek van BTCUSD

 

Bron: TradingView

De Bitcoin koers beweegt in een driehoek. De prijs bevindt zich in de buurt van de weerstand van de dalende trendlijn. Kijkend naar het bullish momentum, zou een doorbraak boven $42500 de markt naar $50k kunnen duwen.

4 uurgrafiek van BTCUSD

Bitcoin koers grafiek 

Bron: TradingView

De prijs van BTC op een tijdsbestek van 4 uur heeft zichtbare afwijzingen van de weerstand, die de markt naar beneden kunnen duwen voor een correctie.

1 uurgrafiek van BTCUSD

Bitcoin koers grafiek 

Bron: TradingView

Een doorbraak boven de trendlijnweerstand en $ 41500 zal de markt naar $ 42500 duwen. Aan de andere kant zal een doorbraak onder $ 40250 de markt naar $ 39500 kunnen laten zakken.

Conclusie

Hoewel de renteverhoging de cryptomarkt niet echt beïnvloedde, lijken crypto-enthousiastelingen vertrouwen te hebben in hun crypto-investeringen. Het sentiment is dan ook voorzichtig optimistisch, maar er zijn nog wel een paar stevige weerstanden te overwinnen voordat we weer aan nieuwe hoogtepunten kunnen gaan denken.