Zilver is vrijdag 14-02-14, naar boven toe, uit de tradingrange van de afgelopen 3 maanden gebroken en heeft daarmee een sterk koopsignaal gegeven. Zilver bewoog al bijna 3 maanden tussen $19 en $21,50 per ounce. De uitbraak zat er al een tijdje aan te komen en vrijdag was het dan zover. Zilver steeg met bijna 5% en sloot op het hoogste punt van de dag op $21,47.

Dit opent de weg naar het eerstvolgende koersdoel op $23. Daar ligt wat weerstand van eerdere toppen. Voorbij $23 ligt de weg open naar $25. Gezien het feit dat zilver zwaar oversold is, mag worden verwacht dat deze beide koersdoelen, binnen niet al te lange tijd worden bereikt. Ook de prijs bewegingen in goud, goudmijnaandelen en zilvermijnaandelen wijzen in de richting van een verdere opgaande beweging.

Traders kunnen profiteren van de huidige prijsactie in zilver door long te gaan met cfd’s. Mocht er een pullback komen richting het uitbraakniveau op $21,50 dan levert dat het perfecte instapmoment op voor een mooie trade richting $23 en $25.

Er kan bij verschillende bekende cfd brokers in zilver worden gehandeld.

PLUS500 : Open een gratis demorekening en start direct met het oefenen met handelen met CFD's.  

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)

Voor meer informatie over cfd brokers, lees het artikel: CFD Broker kiezen