Het Chinese internet bedrijf Alibaba heeft bekendgemaakt dat het de geplande uitgifteprijs van de aandelen, bij de beursgang vrijdag in New York, verhoogt naar $66 - $68 per aandeel. Dit was $60 - $66 per aandeel. De waarde van het pakket van 368,1 miljoen aandelen wat vrijdag op de markt komt, wordt daarmee gewaardeerd op zo’n 25 miljard dollar.

Alibaba group Holding Ltd. Heeft zich de laatste tijd ontpopt als een zeer gewild aandeel onder beleggers wereldwijd. Dit heeft het met name te danken aan z’n enorme e-commerce marktplaats waarmee het een zeer dominante positie heeft in de sterk groeiende Chinese markt. Het netwerk van het bedrijf omvat o.a. de sites Taobao, Tmall, AliExpress en Alibaba.

De meeste van Alibaba’s 279 miljoen actieve klanten bezoeken de websites ten minste 1 maal per maand op smartphones en andere mobiele apparaten. Dat maakt het bedrijf zeer interessant voor beleggers aangezien het computergebruik steeds meer verschuift in de richting van mobiele apparaten. Daarnaast zijn er maar weinig bedrijven die zo groot zijn, zoveel groeipotentieel bezitten en zo winstgevend zijn als Alibaba.

Het bedrijf heeft besloten de uitgifteprijs te verhogen vanwege de enorme interesse onder beleggers voor de nieuwe aandelen. Op basis daarvan mag een stijging van de aandelenkoers de eerste handelsdag(en) worden verwacht.

Het is nog niet te laat om als belegger te profiteren van de beursgang van Alibaba. Lees meer over Alibaba en hoe daar in te handelen in het artikel: Handelen in aandelen Alibaba

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)