19 september – Vanmiddag start de handel in het Chinese internetbedrijf Alibaba op de beurs van New York. Het is de grootste beursgang dit jaar en alle ogen in de financiële wereld zullen er op gericht zijn. Vele grote financiële instellingen hebben er op ingeschreven. Sommigen, zoals investeerder Blackrock, zelfs voor een miljard dollar. Het is inmiddels bekend dat, i.v.m. de enorme belangstelling voor de aandelen Alibaba, niet alle aandelen waarvoor is ingeschreven, zullen worden toegewezen.

De prijs waarvoor kom worden ingeschreven was $68 per aandeel. Aanvankelijk zou de uitgifteprijs tussen $60 en $66 liggen, maar dat is een paar dagen geleden, vanwege de grote vraag, al opgetrokken naar $66 tot $68 per aandeel. Uiteindelijk is het dus de bovenkant van deze range geworden. Dat is een sterk teken wat wijst op een grote kans dat het aandeel na één dag handel al een stuk hoger zou kunnen staan dan de uitgifteprijs.

Voor beleggers die niet hebben ingeschreven op de aandelen, is het nog steeds mogelijk om te profiteren van een stijgende koers de eerste handelsdag. Dat kan door bij opening wat aandelen te kopen en die, dezelfde dag nog, te verkopen voor een hogere prijs.

Een andere mogelijkheid is het innemen van een CFD positie. Het cfd is een zeer flexibel beleggingsinstrument, waarmee u even makkelijk long als short kunt gaan. U belegt met een hefboom. Dit houdt in dat wanneer het aandeel Alibaba 1% stijgt, uw cfd positie X maal 1% oplevert. Het levert uiteraard ook meer risico op want als het aandeel Alibaba 1% zakt verliest de cfd positie X maal 1%. Gelukkig kunt u uw verlies binnen de, door uzelf gestelde, perken houden, door een stoploss in te stellen. Dit is een lager prijsniveau waarop automatisch verkocht wordt. Lees meer over cfd’s in het artikel: Wat is een CFD?.

Bij cfd broker Plus500* gaat het openen van een demorekening zeer eenvoudig en snel. U kunt direct beginnen met het oefenen van handelen met CFD's. 

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)