Miljardair Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, heeft de bron van Bitcoin's "verdienste" onthuld. Terwijl hij met Market Watch sprak, zei Dalio dat, hoewel hij niet goed thuis is in de toonaangevende cryptocurrency, hij denkt dat "het enige verdienste heeft".

De miljardair merkte echter op dat de crypto "een klein" onderdeel van een beleggingsportefeuille zou moeten vormen.

Eerder dit jaar onthulde Dalio dat hij in BTC heeft geïnvesteerd en beschreef hij het virtuele activum als een "interessante" concurrent voor goud.

Tijdens het interview merkte de miljardair op dat de leidende crypto een lange weg heeft afgelegd en nog nooit is gehackt. Hij voegde eraan toe dat het "een geweldige prestatie" is voor BTC om te werken en "geadopteerd te worden zoals het is".

Volgens de miljardair ziet de "jongere generatie" de virtuele valuta als een waardige concurrent van edele metalen zoals goud. Ondanks dat het geen intrinsieke waarde heeft, merkte Dalio op dat het "waarde heeft toegerekend [vandaar] enige verdienste."

Dalio's observatie viel samen met een nieuw onderzoek dat werd vrijgegeven door CNBC, maar werd uitgevoerd door Spectrem Group. De studie, getiteld 'Millionaire Survey', bracht aan het licht dat veel jonge generatie miljonairs een aanzienlijk belang hebben in cryptocurrency.

75% is in Crypto

Het merkte ook op dat de millennial miljonairs hun crypto-allocaties het komende jaar willen verhogen.

De CNBC-miljonairsenquête bracht millennials samen met activa ter waarde van niet minder dan een miljoen dollar. Van de deelnemers maakte meer dan 80 procent bekend dat ze cryptocurrency-investeerders zijn.

Verrassend genoeg onthulde meer dan de helft van de ondervraagden dat meer dan 50 procent van hun portefeuille in virtuele valuta zit.

Een derde van de respondenten heeft ten minste 75 procent van hun investeringen in cryptocurrencies geïnvesteerd. Afgezien van het blootleggen van de hoge crypto-appetijt van millennials, onthulde het onderzoek een enorme investeringskloof tussen de huidige en de laatste generaties.

Terwijl millennials bijvoorbeeld meer dan de helft van hun vermogen in virtuele valuta stoppen, stopt de oudere generatie slechts ongeveer vier procent van hun portefeuille in crypto. "Meer dan driekwart van de Gen X-investeerders bezit geen crypto", aldus het onderzoek.

Volgens de CNBC-enquête wordt het grootste deel van het aan crypto toegewezen bedrag geïnvesteerd in toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum (ETH).

De president van Spectrem Group, George Walper, merkte op dat de grote interesse van millennials in virtuele activa vermogensbeheerders voor een dilemma stelt.

Millennials kunnen niet zomaar uit crypto "groeien"

Volgens Walper kunnen vermogensbeheerders het zich niet veroorloven om de activaklasse te negeren, aangezien “millennial miljonairs niet zomaar uit crypto zullen ‘groeien’.”

De CEO merkte op dat de beschikbaarheid van cryptocurrency exchange-traded funds (ETF's) vermogensbeheerders in staat stelt "blootstelling aan Bitcoin en andere crypto's te bieden zonder een directe houder te zijn", waardoor problemen met regelgevers kunnen worden vermeden.

Walper voegde eraan toe dat 55 procent van de millennial crypto-investeerders degenen zijn die jaren geleden de industrie zijn binnengekomen met een kleine inzet van hun inkomen. Deze groep bestaat uit veel selfmade miljonairs nadat het rendement op investering (ROI) van virtuele valuta dat van traditionele activa zoals aandelen overtrof.

Terwijl de meeste cryptocritici volatiliteit noemen als de belangrijkste reden om de sector niet te betreden, merkte Walper op dat de meeste millennial crypto-investeerders er "gemakkelijk mee om lijken te kunnen gaan".

Terwijl miljardair Ray Dalio de verdienste van Bitcoin toeschrijft aan een jeugdige generatie, verklaarde een toonaangevende Indiase crypto-exchange, WazirX, Bitcoin in 2021 tot het meest verhandelde virtuele activum op het platform.

In een rapport met de titel "2021 the Year of Crypto", documenteerde het crypto-handelsplatform dat het meer dan 10 miljoen gebruikers bereikte na een toename van nieuwe aanmeldingen dit jaar. Het handelsvolume steeg ook met meer dan 1.730 procent in vergelijking met 2020 en bereikte meer dan 43 miljard dollar.

BTC is de meest verhandelde cryptovaluta in India

Volgens het rapport maakte "82% van de WazirX-gebruikers […] winst op hun crypto-investeringen" eind vorige maand. BTC nam de leiding als de meest verhandelde munt op WaxirX in 2021. Het werd gevolgd door onder andere Shiba Inu (SHIB), het native token van de beurs, WRX, Tether (USDT), Dogecoin (DOGE).

Met name het aantal vrouwelijke gebruikers op het platform steeg met meer dan 1.000 procent, vergeleken met 829 procent voor mannen. WazirX merkte ook op dat "de impact van crypto op gewone mensen - hoe enorm ook - verder gaat dan alleen handel, maar ook carrièremogelijkheden en nog veel meer omvat."

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door de crypto-exchange, onthulde 51 procent van de deelnemers dat ze een carrière in virtuele valuta zouden willen.

In 2022 verwacht WazirX dat instellingen verder zullen kijken dan BTC, dat financiële waakhonden "van India tot de VS" duidelijkheid zullen verschaffen over de regelgeving en dat meer zakelijke investeerders de crypto-industrie zullen betreden.

De exchange voorziet ook meer Web 3.0 metaverse deelname en een groeiend aantal banen in de crypto-sector.