Voor beleggers doet zich op dit moment een “gouden kans” voor om veel geld te verdienen in een periode van 2 tot 3 jaar. Afhankelijk van het instrument wat men kiest zijn rendementen van 1000% (uw geld x10) en meer mogelijk. In het onderstaande artikel zal ik toelichten hoe.

Sinds 2001 bevinden de edelmetalen goud en zilver zich in een langjarige bullmarkt. De laatste koersrecords voor beide metalen werden in het najaar van 2011 neergezet. Voor goud was dat iets boven de $1900 en voor zilver $50 per ounce. Sindsdien zijn de koersen flink naar beneden toe gecorrigeerd. De bodem werd in december 2013 gezet op $1182 voor goud en $18,68 voor zilver. Sindsdien hebben beide metalen een mooie koersstijging laten zien.

De stijging is echter nog maar net begonnen. Een blik op de meerjarige grafiek leert ons dat de gemiddelde bullrun in goud en zilver 2 a 3 jaar duurt. En na de lange en diepe correctie van de afgelopen 2 jaar zal dat eerder 3 jaar zijn dan 2. Er worden daarbij koersdoelen genoemd van $2600 tot $3500 - $4000 voor goud en $100 voor zilver.

Fysiek metaal

Er zijn verschillende manieren waarop men kan profiteren van een stijgende goud en zilverprijs. De meest eenvoudige en voordehand liggende is natuurlijk het kopen van fysiek edelmetaalDit is de meest veilige manier die desondanks nog erg mooie rendementen kan opleveren. Wanneer zilver nu aangekocht wordt en over een tijdje $100 bereikt, dan boekt men een rendement van 400%!!

CFD

Men kan echter ook een hefboom gebruiken bij het beleggen in goud en zilver. Men koopt dan niet het metaal zelf, maar een instrument wat met een hefboom op de goud of zilverprijs reageert. Één van de meest toegankelijke en flexibele instrumenten die er voor de particuliere belegger voorhanden is, is het CFD (Contract For Difference). (Voor uitgebreide uitleg over het CFD klik hier)

Bij een van Nederlands bekendste cfd brokers, Plus500, kunnen goud en zilver verhandeld worden met een hefboom. Daarnaast is het ook mogelijk om met hefboom te handelen in de GDX (Market Vectors Gold Miners ETF). Dit is een mandje van de grootste goudmijnbedrijven ter wereld.

Een voorbeeld om aan te geven hoeveel winst er in korte tijd is te maken met het handelen met cfd’s:

Bij een goudprijs van $1334,73 (slotkoers vrijdag 21 maart) kunt u met een investering van 127,73 euro een CFD long op 20 ounces goud openen. Wanneer goud vervolgens stijgt naar de eerstvolgende belangrijke weerstand op $1420 zal dat een winst opleveren van 1213 euro.

Wanneer de goudprijs doorstijgt tot de vorige top op $1920 levert dit een winst op van 8462 euro.

Let wel: Wanneer de goudkoers een tegengestelde richting kiest, neemt het verlies even snel toe. Het handelen met cfd’s is risicovol en u riskeert het verlies van uw gehele kapitaal.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)