Dit is een nogal vreemde titel, dat geef ik onmiddellijk toe. Toch is het minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Het slaat namelijk op de relatie tussen de suikerprijs en de goudprijs. In een artikel over de huidige situatie op de goudmarkt schrijft de Amerikaanse analist Stuart Thomson van Gracelandupdates.com dat het verloop van de suikerprijs een goede indicator is voor het toekomstige verloop van de goudprijs.

Het is gebleken dat de suikerprijs een goede voorspeller is voor de goudprijs. Een door suiker ingezette stijging of daling wordt vaak gevolgd door een zelfde beweging van de goudprijs. Als je naar de weekgrafiek van suiker kijkt zie je een enorm driehoeks (wedge) patroon op de kaart. De uitbraak hieruit is enorm bullish.

Kijk ook naar het enorme volume direct na de uitbraak. De laatste piek in suiker dateert van begin 2011, een aantal maanden voordat goud en zilver piekten. Dit is een bewijs van de voorspellende waarde van suiker voor de prijs van goud en zilver.

Volgens Stewart Thomson is een correctie in de suikerprijs op korte termijn te verwachten en dat zien we inmiddels ook terug in de suikerprijs van dit moment. Voor goud en zilver traders is het echter zaak om het verloop van de suikerprijs goed in de gaten te houden.

Na de schok van de olieprijs in 1973 was het de prijs van suiker en niet die van goud en zilver, die het eerste aangaf dat er mogelijk stagflatie zou kunnen gaan optreden. Dat is ook wat er gebeurde. De huidige prijsactie van suiker wijst op een mogelijke korte correctie in de goud en zilverprijs, maar de lange termijn vooruitzichten voor beide edelmetalen lijken sterk verbetert gezien de belangrijke uitbraak van de suikerprijs.

Goud, zilver en suiker zijn eenvoudig te verhandelen met cfd’s. Meer informatie daar over vindt u op de websites van de volgende gerenommeerde cfd brokers:

 

*CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.