Ferrari 

Vandaag zal het voor het eerst mogelijk zijn om te handelen in aandelen Ferrari. Vanmiddag start de handel in aandelen van deze legendarische automaker op de beurs van New York. De Ferrari aandelen zullen verhandeld worden onder het symbool: RACE. Er wordt verwacht dat er grote belangstelling zal zijn onder beleggers, maar ook onder Ferrari enthousiastelingen, om aandelen Ferrari in bezit te krijgen. Dit zou de Ferrari koers op de eerste handelsdag aardig op kunnen stuwen.

Legendarisch automerk

In 1929 werd het bedrijf opgericht door de autocoureur Enzo ferrari. Sindsdien is Ferrari uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gewaardeerde automerken ter wereld. Het bedrijf, dat gevestigd is in de Noord Italiaanse plaats Maranello, staat vooral bekend om z'n luxe sportwagens en z'n top formule-1 team. Ferrari is al sinds het begin, in 1950, actief in het formule-1 racen. In 1951 won Ferrari voor het eerst de grote prijs. De eerste echte raceauro die de naam Ferrari droeg was de Ferrari 125 S.

De beursgang

Dinsdagavond (20-10-2015) melde Ferrari dat de aandelen geprijsd zullen worden op $51 per aandeel. Dat is aan de bovenkant van de eerder vastgestelde range van $48 - $52. Dit is goed nieuws voor het uitgevende concern en huidige eigenaar van Ferrari, Fiat Chrysler. Met deze beursgang haalt het concern naar schatting zo'n 877 miljoen dollar op. Slechts 10% van de aandelen, 17,2 miljoen stuks, wordt vandaag naar de beurs gebracht. De rest verkoopt moederconcern Fiat Chrysler aan bestaande aandeelhouders. Pierro Ferrari, de zoon van oprichter Enzo Ferrari, houdt 10% van de aandelen. De totale beurswaarde van Ferrari komt hiermee op een kleine 10 miljard dollar. Fiat Chrysler gaat de opbrengst gebruiken voor het aflossen van schulden waardoor meer ruimte ontstaat om te investeren in hun andere merken als Maserati, Jeep en Alfa Romeo.

Speculeren op de beursgang

Beleggers die willen handelen op deze beurgang kunnen daarvoor terecht bij CFD broker Plus500. Nadat u een rekening heeft geopend, bent u klaar om te handelen in aandelen Ferrari. Geld storten gaat direct met ideal. Ga naar de website van Plus500 en meldt u aan, of lees eerst meer over het handelen met cfd's.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Plus500UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909)