BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek 

Ondanks wat een relatief vlakke week is geweest voor crypto’s, blijven institutionele analisten en kopers optimistisch over Bitcoin (BTC) tot het einde van het jaar en, nog belangrijker, tot 2024. Er is veel te doen geweest over de komende SEC-beslissingen over spot Bitcoin ETF’s die naar verwachting zullen verschijnen in het nieuwe jaar. Maar er was deze week nieuws dat voor nog meer opwinding zorgde, terwijl de crypto-industrie nerveus wachtte.

Eerder deze week opende de SEC de commentaarperiode voor de spot Bitcoin ETF-aanvraag van Franklin Templeton. Het besluit daartoe kwam eerder dan velen hadden verwacht nadat de instelling in september haar aanvraag had ingediend. Sommigen hebben gezegd dat dit een teken is dat de SEC ook deze commentaarperioden voortijdig wil afsluiten, wat betekent dat de toezichthoudende instantie mogelijk al tot een besluit is gekomen.

Scott Johnsson (@SGJohnsson) tweette dat de SEC dit zou kunnen doen om alle aanvragen in januari tegelijkertijd goed te keuren:

tweet SGJohnsson 

 

Standard Chartered herhaalt het prijsdoel van $ 100.000 voor 2024

Hoewel prijsdoelstellingen altijd met een korreltje zout moeten worden genomen, herhaalde de Standard Chartered Bank haar prijsdoel van $100.000 voor Bitcoin in 2024. De bank nam dit standpunt voor het eerst in april in, voordat er een van de recente ronde van spot Bitcoin ETF-aanvragen was gedaan. Analisten bij Standard Chartered baseerden hun stelling oorspronkelijk op de Bitcoin-halvering in april 2024, maar hebben nu aangegeven dat de goedkeuring van Spot Bitcoin ETF's waarschijnlijk de belangrijkste katalysator zal zijn.

Naast de Bitcoin ETF’s verwacht Standard Chartered ook dat spot Ethereum ETF’s in het eerste kwartaal van 2024 zullen worden goedgekeurd. De bank denkt dat Bitcoin eind volgend jaar een koersdoel van minimaal $100.000 zal bereiken.

MicroStrategy-oprichter Michael Saylor was in november weer bezig met het toevoegen van 16.130 BTC en het verhogen van de reserves met 10%. Het bedrijf heeft nu maar liefst 174.530 BTC in zijn reserves tegen een gemiddelde prijs van $30.252. Sayor heeft consequent met regelmatige tussenpozen Bitcoin toegevoegd en het bedrijf is nu de grootste zakelijke Bitcoin bezitter ter wereld.

De koopkoers van november was agressiever voor MicroStrategy, wat aangeeft dat Saylor gelooft dat er een grote prijsstijging op handen is. Het haalde ook nog eens $ 750 miljoen op door een deel van zijn gewone aandelen van klasse A te koop aan te bieden. Dit is een methode die MicroStrategy in het verleden vaak heeft gebruikt om meer Bitcoin te kopen vóór de verwachte koersstijgingen.