Een heter-dan verwacht banenrapport voor de maand november was niet voldoende om investeerders op vrijdag volledig terug te laten schrikken. De niet-agrarische loonlijst steeg in november met 263.000 vergeleken met de verwachtingen van de analisten van 200.000. Aandelen koersen gingen naar beneden na het rapport, omdat hogere werkgelegenheidspercentages en de bijbehorende loongroei doorgaans gekoppeld zijn aan hogere inflatiepercentages in de economie. Desondanks klampten beleggers zich eerder in de week vast aan de woorden van voorzitter Powell, die suggereerden dat de renteverhogingen vanaf december zouden worden verkleind.

Alle drie de belangrijkste indices boekten weekwinsten, waarbij de NASDAQ voorop liep en 2,1% won, terwijl de S&P 500 en de Dow Jones respectievelijk 1,1% en 0,2% toevoegden de afgelopen week. Deze week begonnen aandelen aan de laatste maand van wat een moeilijk jaar voor beleggers is geweest. Hoewel de verliezen voor de S&P 500 niet helemaal de omvang van 2008 bereiken, is de benchmark -index nog steeds met meer dan 15% gedaald gedurende de eerste elf maanden van het jaar, terwijl de NASDAQ in 2022 met meer dan 27% is gedaald.

 

Chinese bedrijven veerden wat op deze week, nadat nationale protesten ertoe leidden dat Beijing verder zijn nul covid -beleid terugschakelde. Boze menigten riepen president Xi Jinping op om af te treden in wat een contrast was met het Covid-19-verhaal in China. De Chinese aandelen wonnen toen Alibaba (NYSE: BABA) deze week meer dan 20% won, JD.com (NASDAQ: JD) voegde 18,8% toe, terwijl EV -maker NIO (NYSE: NIO) met meer dan 30% steeg. NIO rapporteerde ook recordleveringen voor de maand november en voorspelde ook in december een aanzienlijke groei.

Het was een drukke week voor SaaS -bedrijven omdat verschillende grote namen hun inkomsten voor het derde kwartaal meldden. Snowflake (NYSE: Snow) zag een omzetgroei van 67% op jaarbasis. Maar aandelen van het bedrijf daalden na het bieden van een minder goede winstverwachting voor het vierde kwartaal.

Aandelen van Crowdstrike (NASDAQ: CRWD) daalden met bijna 20% na de winstbekendmaking. De cybersecurity -leider versloeg schattingen voor het kwartaal, maar de nieuwe opeenvolgende omzetgroei kwam lager dan verwacht. Ondertussen rapporteerde het projectmanagementsoftwareplatform Asana (NYSE: ASAN) een kleiner dan verwacht verlies voor het kwartaal, maar het aandeel daalde nog steeds met meer dan 12% na teleurstellende richtlijnen voor het volgende kwartaal.

In een ceremonie op zijn Nevada Gigafactory overhandigde Tesla (NASDAQ: TSLA) CEO Elon Musk officieel de sleutels van de eerste Tesla Semi. De eerste modellen worden geleverd aan Pepsi Co (NASDAQ: PEP). Musk werden geen verdere details over de prijs of de productienummers onthuld. Aandelen van Tesla stegen de afgelopen week met 8,4%.

Wereldwijde markten

Chinese markten zagen deze week een boost na de vermindering van Covid-19-beperkingen in het hele land. De Hang Seng -index steeg met bijna 10% hoger en de Shanghai Stock Exchange Index voegde 3,3% toe voor de week. De Nikkei in Tokio boekte een verlies van 1,6% voor de week toen de plotselinge toename van de Yen aandelen lager stuurde.

Het was de negende opeenvolgende week winst voor de CAC 40 -index van Frankrijk die met 0,96%hoger is gestegen. De FTSE 100 en de DAX hebben ook bescheiden winst geboekt, omdat Europese aandelen de afgelopen maanden kracht blijven tonen. De Toronto Stock Exchange heeft ook 0,86% gewonnen voor de week, omdat beleggers ten noorden van de grens verwachten dat hun centrale bank, de Bank of Canada, het jaar zal afsluiten met een uiteindelijke renteverhoging van 50 basispunten.

Grondstoffen in de schijnwerpers

De olieprijzen stonden deze week hoger, opnieuw veroorzaakt door het potentieel van China die zijn industrie en productie heropent. Brent Crude Futures voor februari 2023 sloot de week af op $ 85,57, terwijl WTI -futures voor januari 2023 de week op $ 80,34 afsloten. Olie ontving ook een boost van een Bloomberg -rapport dat de VS overweegt, zou zijn verkoop kunnen pauzeren uit zijn strategische petroleumreserves.

De goudprijs ging hoger aan het begin van de maand december, omdat het edelmetaal de week boven $ 1.800 voor het eerst in meer dan drie maanden sloot. Zoals bij al het andere, ontving de goudmarkt enig momentum van de bevestiging van voorzitter Powell van lagere renteverhogingen.

Crypto -roundup

Het was weer een relatief vlakke week voor de crypto -markten met Bitcoin en Ethereum die met respectievelijk 2,40% en 5,59% stegen. In Rusland heeft president Poetin een voorstel ingediend voor een internationaal afwikkelingssysteem dat op de blockchain is gebouwd. De suggestie komt op een moment dat Rusland blijft worstelen met politieke en economische sancties die het land hebben geïsoleerd na zijn aanval op Oekraïne.

BNB Binance Coin daalt met 6,46% nadat Defi Network ANKR werd gehackt voor $ 5 miljoen in ABNBC -tokens. Ondertussen zette Fantom zijn sterke heropleving voort na de terugkeer van een van zijn hoofdarchitecten en adviseurs, Andre Cronje. De Defi -legende onthulde dat Fantom meer dan $ 10 miljoen aan jaarlijkse omzet verdient en financieel stabiel is. Fantom -tokens stonden met bijna 30% in de plus aan het eind van de week.

Volgende week op de markten

Volgende week ontvangen we nog enkele rapporten over de gezondheid van de Amerikaanse economie met de ISM Services Index en de belangrijkste University of Michigan Consumer Sentiment Index. We hebben een kleine groep bedrijven die volgende week inkomsten melden, waaronder Costco, Oracle, Broadcom, Lululemon Athletica, Docusign en Li Auto.